Huur betalen

De huurprijs dient op de eerste dag van elke maand te zijn voldaan. De huur moet dus vooraf worden betaald. U kunt zelf bepalen op welke wijze u dit doet.

Automatische incasso
De voor u makkelijkste manier om uw huur te betalen, is door middel van een automatische incasso. U machtigt daarmee De Leeuw van Putten om de huur op de eerste dag van de maand van uw rekening af te schrijven. Als uw maandhuur verandert, zoals bij huurverhoging of huurtoeslag, wordt het bedrag door ons aangepast. U hoeft dus niets anders te doen dan te zorgen dat er voldoende saldo op uw rekening staat, zodat de huur afgeschreven kan worden. Deze manier van betalen heeft dus onze voorkeur.

Acceptgiro
Wanneer u geen machtiging afgeeft tot automatische incasso, stuurt De Leeuw van Putten u elke maand een acceptgirokaart voor het juiste bedrag. Daarmee maakt u de huur voor de daarop volgende maand over. U moet ervoor zorgen dat de huur op de eerste van de maand binnen is. Houdt u er daarom rekening mee dat het ongeveer een week duurt voor een betaling per acceptgiro op onze rekening is bijgeschreven.

Betalen aan de balie
Tijdens kantooruren kunt u betalen met uw pinpas op ons kantoor. Contant betalen aan de balie is niet mogelijk!

Huurbetaling niet op tijd
Het kan voorkomen dat u de huur niet op tijd kunt betalen. Als dat het geval is, laat ons dit dan direct weten via telefoonnummer (0181) 601 332. U kunt dan met onze medewerker afspreken hoe en wanneer u wel kunt betalen. Uw privacy is uiteraard gewaarborgd. Ons rekeningnummer voor huurbetalingen is: NL56 BNGH 028.50.35.495.

Huurachterstand
Als u de huur niet op tijd betaalt, krijgt u van De Leeuw van Putten een herinnering toegestuurd. Wij kunnen u dan helpen met een (kosteloze) betalingsregeling. U loopt de achterstand in termijnen in, naast de lopende huur. Neem hiervoor zelf contact op!

Echter, als wij geen reactie krijgen op onze 2e herinnering, dan geven wij de vordering uit handen aan GGN Deurwaarders. De kosten daarvan zult u moeten betalen. Deze lopen snel op en kunnen zelfs tot ontruiming van de woning leiden. Maar zover hoeft het niet te komen. Wij zijn altijd bereid om u te helpen en te adviseren. Dus neemt u tijdig contact met ons op op telefoonnummer (0181) 601 332.

Ook kunt u een beroep doen bij het Team Schuldhulpverlening van de gemeente, telefoonnummer (0181) 696 580. Zij helpen u bij het zoeken naar oplossingen voor uw schulden.

Ons kantoor is dicht voor inloop. We werken op afspraak.
Reparatieverzoeken: (0181) 601 330
Algemeen: (0181) 601 333