Huurcontract

Als u een woning gaat huren bij De Leeuw van Putten, tekenen wij samen een huurovereenkomst. De huurovereenkomst wordt in principe aangegaan voor onbepaalde tijd, maar minimaal voor een periode van 6 maanden. Verder staan in dit contract de afspraken die wij samen maken. U als huurder en De Leeuw van Putten als uw verhuurder. Wij spreken bijvoorbeeld af dat u de huur tijdig betaalt en dat u goed voor de woning zorgt. Hiermee wordt bedoeld dat u de woning schoon houdt, dat u geen overlast veroorzaakt naar uw buren en dat u de woning niet kapot maakt. Ook spreken we af dat de woning in goede staat wordt onderhouden en in goede staat wordt opgeleverd.

Leest u de huurovereenkomst met de algemene voorwaarden alstublieft goed door voordat u komt tekenen. Als u gehuwd bent of u heeft een geregistreerd partnerschap, dan is uw partner automatisch medehuurder, ook al hebben ze niet meegetekend. Wilt u anderen als medehuurder, neem dan vooraf contact met ons op. Wij kunnen dan nagaan of het mogelijk is, dat zij als medehuurder op het huurcontract vermeld kunnen worden.

De eerste huur
Bij het tekenen van de huurovereenkomst regelen wij met u de toekomstige huurbetalingen. Het heeft onze voorkeur dat u automatisch betaalt. Hierdoor heeft u maar ook De Leeuw van Putten weinig omkijken meer naar de betalingen. Het formulier hiervoor vullen wij dan samen met u in. De eerste huur moet altijd vooraf betaald worden; wij sturen u samen met het huurcontract een eerste verhuurnota. Dit omdat wij geen contanten in ontvangst nemen en huurbetalingen altijd vooraf verschuldigd zijn. Lukt het u niet om vooraf te betalen, dan kunt u alleen met een pinpas betalen. Voor woningen vraagt De Leeuw van Putten geen waarborgsom, wel betaalt u eenmalig € 45 administratiekosten.

Bewonersinformatie
Bij het ondertekenen ontvangt u van ons de bewonersinformatie. Ook geven wij u een lijst met handige telefoonnummers. Ons Zelf Aangebrachte Veranderingenbeleid (ZAV) kunt u hiernaast downloaden. Hierin leest u hoe u de woning naar eigen smaak en ideeën in kunt richten, zonder later de problemen te hebben van het moeten verwijderen van de voorzieningen.

U heeft bij aanvang van de huurovereenkomst de mogelijkheid een serviceabonnement af te sluiten tegen een geringe maandelijkse vergoeding. De Leeuw van Putten voert dan kleine reparaties uit die normaal gesproken voor rekening van de huurder zijn, zoals hang- en sluitwerk, een lekkende kraan, een defecte schakelaar en dergelijke. Besluit u later om een serviceabonnement af te sluiten, dan brengen wij daar € 22,50 entreegeld voor in rekening.

Woont u in een bovenwoning, dan vragen wij voor u een naamplaatje aan, dat tegen geringe kosten wordt bevestigd bij de brievenbus of het bellentableau.

Mocht u een vaatwasser willen plaatsen, dan brengen wij op uw verzoek kosteloos de benodigde aansluiting (aan- en afvoer) hiervoor aan.

Huurdersvereniging
Als huurder wordt u gratis lid van de Huurdersvereniging LvP. Deze zelfstandige vereniging vertegenwoordigt u in het overleg met De Leeuw van Putten en waarborgt daarbij de huurderbelangen.

Heeft u nog vragen? Bel ons gerust. Wij zijn dagelijks bereikbaar tussen 08.30 uur en 16.30 uur onder nummer (0181) 601 331.

 

Ons kantoor is dicht voor inloop. We werken op afspraak.
Reparatieverzoeken: (0181) 601 330
Algemeen: (0181) 601 333