Huurzaken

Gas, water en elektra
Als u gaat verhuizen naar een nieuwe woning, heeft u gas, elektra en water nodig. Regelmatig komt het voor dat er nog wel een aansluiting is. De eindstanden zijn dan bekend bij de energieleverancier en u moet u dan zelf aanmelden. Het staat u vrij een energieleverancier te kiezen. Kiest u voor Eneco, dan belt u met Eneco Energie Klantenservice: 088-8955955, bereikbaar op werkdagen tussen 08.00 en 18.00 uur. Kijk voor meer informatie op de website van Eneco.

Bel het Nationaal Storingsnummer gas en stroom 0800 - 9009 (gratis) bij storing in de gas- en/of stroomlevering of als u een gaslucht ruikt. Het nummer is 24 uur per dag bereikbaar.
De melding komt direct bij uw lokale netbeheerder voor gas en/of stroom binnen. Deze neemt gelijk maatregelen. Het Nationale Storingsnummer is alleen voor melding van storingen in de levering van gas en/of stroom tot en met de meter van uw woning. Als u twijfelt waar de storing precies vandaan komt, kunt u altijd bellen.
Zie ook: www.gasenstroomstoringen.nl

Alle woningen van De Leeuw van Putten hebben een eigen watermeter voor het drinkwater, een energiemeter met een dubbeltarief meter (hoog en laag tarief) en een gasmeter. Het lage stroomtarief geldt op werkdagen van 23.00 – 07.00 uur en in het weekend van 00.00 – 24.00 uur.

Kabeltelevisie
Uw leverancier voor kabeltelevisie in Spijkenisse is Ziggo. Er zijn verschillende manieren om contact op te nemen met Ziggo. U kunt uw vraag online naar Ziggo versturen of u kunt Ziggo bellen. Heeft u een telefoonaansluiting van Ziggo, dan belt u 1200 (gratis). Anders belt u 0900 - 1884 (lokaal tarief). Zij zijn alle dagen bereikbaar van 07:00 tot 23:00 uur. 

Energiekeur
Als uw nieuwe woning wordt aangesloten op het net van het energiebedrijf, laat De Leeuw van Putten een veiligheidskeuring uitvoeren. U krijgt hierover binnen 4 weken na het betrekken van de woning bericht. Mocht u desondanks twijfels hebben over de veiligheid, dan kunt u altijd contact opnemen met onze afdeling Technisch Beheer. Zij zijn bereikbaar onder telefoonnummer 0181 - 601330.

Houd uw installatie veilig!
Als u veranderingen aanbrengt in de woning, dan moet u de verhuurder daarvan schriftelijk in kennis stellen. Uw schriftelijke aanvraag wordt door De Leeuw van Putten altijd schriftelijk beantwoord. In dit antwoord zijn de voorwaarden opgenomen waaraan u dient te voldoen. Als u aanpassingen c.q. wijzigingen aan de gas- of elektriciteitsleidingen wenst of als u bijvoorbeeld extra groepenkasten of stopcontacten wilt, dan moet u dit door een erkend installateur laten doen.

Telefoon
Net als bij de energieleverancier is het tegenwoordig ook mogelijk vrij uit alle aanbieders te kiezen voor uw telefoonaansluiting. In Spijkenisse kunt u onder andere voor een KPN telefoonaansluiting terecht bij de Primafoonwinkel, Nieuwstraat 107, 3201 EE Spijkenisse of bellen met het gratis nummer 0800 - 0429. Deze lijn is 24 uur per dag bereikbaar.

Ons kantoor is dicht voor inloop. We werken op afspraak.
Reparatieverzoeken: (0181) 601 330
Algemeen: (0181) 601 333