Onderhoud cv-ketels

== Reactie op het nieuws: in de woningen van De Leeuw van Putten zijn er geen Nefit-ketels aanwezig met de aangegeven kans op een gaslek. ==

Wanneer en welk soort onderhoud aan uw cv-ketel?

Type ketel Periode onderhoud Soort onderhoud
HR ketel om de 2 jaar inspectie onderhoud
HR ketel om de 2 jaar groot onderhoud
VR ketel om de 1,5 jaar onderhoud

 

Procedure 1e poging onderhoud cv-ketel:
- U ontvangt een aankondigingskaart van Mampaey Service BV met daarop een datum en dagdeel vermeld, waarop het bedrijf voornemens is het onderhoud aan uw cv-ketel uit te voeren.
- U kunt de uitvoeringsdatum, indien deze u niet schikt, verzetten naar een andere datum. Op de aankondigingskaart staat een referentienummer vermeld, houdt u deze bij de hand indien u belt om een afspraak te wijzigen.

 

Procedure 2e poging onderhoud cv-ketel:
- Indien de 1e poging is mislukt, heeft u een niet-thuiskaart in de brievenbus gekregen van Mampaey Service BV met daarop de melding dat u binnen 5 werkdagen een nieuwe afspraak kunt maken voor het onderhoud aan uw cv ketel.
- Wanneer u niet binnen 5 werkdagen contact opneemt met Mampaey Service BV c.q. er geen nieuwe afspraak wordt gemaakt zal uw adres als niet uitvoerbaar worden teruggekoppeld aan de Leeuw van Putten.

 

Procedure “alsnog” onderhoud cv-ketel:
- Indien de 1e en 2e pogingen zijn mislukt en de Leeuw van Putten uw adres als niet uitvoerbaar teruggekoppeld krijgt zult u een brief ontvangen van de Leeuw van Putten waarin u dringend zal worden verzocht om alsnog een afspraak te maken met Mampaey Service BV

De procedure is erop gericht om beide partijen, binnen grenzen, tegemoet te komen tot het maken van een afspraak. Het is voor de installateur niet efficiënt (en ook uit kosten overwegingen niet gewenst) om monteurs kriskras door Spijkenisse laten rijden om aan alle wensen te kunnen voldoen. Wij vragen uw begrip hiervoor.

 

Hebt u nog verdere vragen of u wilt meer informatie?
Indien u nog vragen hebt over de procedure of onregelmatigheden, neemt u dan contact op met onze afdeling Technisch Beheer. Deze zijn te bereiken van maandag tot en met donderdag van 08.30 – 16.30 uur op telefoonnummer (0181) 601338.

 

Inspectie onderhoud HR cv-ketel
Tijdens de kleine onderhoudsbeurt wordt de cv-ketel visueel gecontroleerd en worden er onderdelen met betrekking tot de condensafvoer gedemonteerd en gereinigd. Tevens zal de regel- en beveiligingsapparatuur van de cv-ketel, waaronder het gasblok en ventilator, worden doorgemeten en indien nodig opnieuw afgesteld. Tijdens dit bezoek kunnen eventuele gebreken aan de cv-installatie voortijdig worden opgemerkt en verholpen. Het is van groot belang en noodzakelijk voor de levensduur, goede werking en uw eigen veiligheid dat dit onderhoud wordt uitgevoerd.

 

Groot onderhoud HR cv-ketel
Tijdens de grote onderhoudsbeurt wordt de cv-ketel visueel gecontroleerd en worden er onderdelen met betrekking tot de condens afvoer, brander en warmtewisselaar gedemonteerd en gereinigd. Tevens zal de regel- en beveiligingsapparatuur van de cv-ketel, waaronder het gasblok en ventilator worden doorgemeten en indien nodig opnieuw afgesteld. Tijdens dit bezoek kunnen eventuele gebreken aan de cv-installatie voortijdig worden opgemerkt en verholpen. Het is van groot belang en noodzakelijk voor de levensduur, goede werking en uw eigen veiligheid dat dit onderhoud wordt uitgevoerd.

Onderhoud HR cv-ketel
Tijdens het onderhoud wordt de cv-ketel visueel gecontroleerd en worden er onderdelen met betrekking tot ventilator, brander en warmtewisselaar gedemonteerd en gereinigd. Tevens zal de regel- en beveiligingsapparatuur van het toestel, waaronder het gasblok, doorgemeten en indien nodig opnieuw afgesteld. Tijdens dit bezoek kunnen eventuele gebreken aan de cv-installatie voortijdig worden opgemerkt en verholpen. Het is van groot belang en noodzakelijk voor de levensduur, goede werking en uw eigen veiligheid dat dit onderhoud wordt uitgevoerd.

Ons kantoor is dicht voor inloop. We werken op afspraak.
Reparatieverzoeken: (0181) 601 330
Algemeen: (0181) 601 333